Tisztelt Üdülőtulajdonos!

 Az üdülőterületen továbbra is a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási NP Kft. (6521 Vaskút, 0551/2. hrsz.) végzi a hulladék szállítását az általa kibocsátott 3 fajta emblémás zsákban.

 Az emblémás zsákokat és a zöld hulladékot egész évben (hétfőnként) az ingatlanok elé 6 óráig kell kihelyezni. A szolgáltató egész évben az Ön üdülőépülete elől viszi el a szabályoknak megfelelően kihelyezett hulladékot, ami azt jelenti, hogy továbbra sem lehet a szezonon kívüli gyűjtő utakra szemet kihelyezni. Az utcák végére és a gyűjtő utakra vagy más egyéb helyre tehát szemetet és más egyéb hulladékot kihelyezni szigorúan tilos, mert ennek megsértése szabálysértést vagy bűncselekményt is jelenthet!

 A kommunális hulladék gyűjtésére ebben az évben is 5 db emblémás zsákot biztosítunk.

2017. évtől lehetővé tettük, hogy a szezonban az üdülőterületen életvitelszerűen lakók számára, a fogyasztásnak megfelelő 80 vagy 110 literes hulladékgyűjtő edényt állíthassanak be – kiváltva ezzel a zöld zsákokat-, illetve ezzel egyidőben ha a szolgáltató befogadta a megrendelésüket, akkor a szelektív zsákok kiválthatóak 120 literes ún. sárgafedelű gyűjtőedény beállításával. Ez esetben a 80 vagy 110 literes kukát Önöknek kell megvásárolni, a sárgafedelű kukát pedig az önkormányzat alulírott intézménye adja ki. Az igényt az erre rendszeresített nyomtatványon kell benyújtani. A nyomtatvány a www.dunapataj.hu/letoltheto-nyomtatvanyok oldalon érhető el, vagy a Polgármesteri Hivatalban kérhető. Ennek a szolgáltatóhoz történő elküldése és annak visszaigazolása után a megrendelő közvetlenül a szolgáltatónak fogja fizetni a hulladékszállítás díját negyedéves számla alapján. Az edényzet kihelyezése és ürítése a bevezető részben leírtak szerint kell, hogy történjen.

 A szelektív hulladék (papír, pet palack, csomagoló anyag) gyűjtése külön zsákban történik, melyhez 14 db zsák illeti meg a tulajdonost 2023. évben.

 Szelektív hulladék gyűjtés időpontjai a Szelidi üdülőterületen: (minden második hétfőn)

A szelektív hulladék szállítás 2023.01.01-től 2023.12.31-ig páratlan heteken hétfői napokon történik.

A zöldhulladék (fű, kerti hulladék) gyűjtésére 20 db zsák áll rendelkezésre. Kérjük, hogy a zsákokat a szezonban használják fel, mert lebomló anyagból készültek.

 Zöldhulladék gyűjtés időpontjai a Szelidi üdülőterületen: (havonta, június, július, augusztus és szeptember hónapban kéthetente hétfőnként)

  • 2023. február 27.
  • 2023. március 27.
  • 2023. április 24.
  • 2023. május 22.
  • 2023. június 5.
  • 2023. június 19.
  • 2023. július 3.
  • 2023. július 17.
  • 2023. július 31.
  • 2023. augusztus 14.
  • 2023. augusztus 28.
  • 2023. szeptember 11.
  • 2023. szeptember 25.
  • 2023. október 9.
  • 2023. november 6.
  • 2023. december 4.

Ételmaradék a zsákokban nem helyezhető el!

 A zsákok átvételére kizárólag az alábbi helyeken és időpontokban van lehetőség:

 Holdfény Kempingben (Szakmári útelágazás, Kastély utca sarok) a korábbi megszokott helyen

  1. április 7-től 2023. május 27-ig minden héten péntekenként: 10  – 18 óra között, szombatonként: 8  – 12 óra között
  • Különösen indokolható esetben előzetes egyeztetés ( Telefon: 06/78/425-707 ) alapján lehetőség van a zsákok átvételére a Dunapataji Településgazdálkodási Intézmény (6328 Dunapataj, Petőfi S. u. 20.) irodahelységében április 10-től 2023. május 29-ig minden héten hétfőnként: 8 – 15 óra között.

A zsákok kiadására csak akkor kerül sor, ha az üdülőterületi építmény után nincs adóhátralék! Esetleges adó hátralék ügyét zsákosztáskor azonban nem tudja elintézni, ezért kérjük, hogy adóügyét előzetesen egyeztesse, ha e tájékoztatót is tartalmazó postai küldeményben lévő adóértesítőn hátralék mutatható ki, vagy a befizetési határidőt késedelemmel tudja csak teljesíti. (Tel: Adócsoport 06/78/425-042 21-es mellék)

Felhívjuk minden kedves Üdülőtulajdonos és üdülőhasználó figyelmét arra, hogy a szolgáltató csak az általa kibocsátott – cégnévvel ellátott emblémás – zsákokban szállítja el a szemetet és csak akkor, ha a zsák típusának megfelelő hulladék van a zsákba helyezve. A nem megfelelő zsákokban vagy az annak nem megfelelő tartalommal kihelyezett hulladék a közterületen marad, amelyet a kóbor kutyák és macskák is kiszaggathatnak. Az ilyen zsákokat és a szétszóródott szemetet a Dunapataji Településgazdálkodási Intézmény dolgozóinak kell összeszedni és külön elszállítani, amely tovább és indokolatlan üdülőterületi kiadást jelent! Ezért kérjük az üdülőtulajdonosokat, és üdülőhasználókat arra, hogy figyeljenek oda, hogy melyik zsák milyen hulladék tartalmú gyűjtésére szolgál.

Nyomatékosan és ismételten felhívjuk a figyelmet arra, hogy a hulladékot a szállítás napján csak az ingatlanuk elé helyezhetik el! A tavalyi évben még mindig volt az utcák végére ill. a gyűjtő utakra korábban kihelyezett hulladék ami illegális hulladéklerakóhelyek létrejöttét eredményezte, amelyek felszámolása jelentős többletköltséget jelentett az Intézménynek, nem beszélve arról, hogy az üdülőterület összképét is jelentősen rontotta ezek látványa. Kérjük tehát, hogy a nem kijelölt helyekre továbbra se tegyenek ki hulladékot, mert a fellelt tulajdonos és a kihelyező ellen eljárást indítunk, ami szankciót von maga után.

Amennyiben a rendelkezésre bocsátott zsák nem lesz elegendő, akkor a fennmaradó hulladék elszállításáról az Üdülőtulajdonosnak kell gondoskodnia emblémás zsákvásárlással (kommunális hulladék gyűjtésére szolgáló -és a biológiailag lebomló zöldhulladékgyűjtő zsák) a már fent ismertetett helyeken!

 Az illegális hulladék elhelyezést tehát az idei évben is fokozottan ellenőrizzük, a tényét rögzítjük és a hulladék tulajdonosával és kihelyezőjével szemben a jogszabálysértési tényállásnak megfelelő típusú szabálysértési eljárást kezdeményezünk az arra hatáskörrel rendelkező szervnél , ezért is kérjük, hogy a szabályoknak megfelelően helyezzék ki a hulladékot. Tettenérés esetén helyszíni bírság is alkalmazható!

 

Lomtalanítás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a lomtalanítás 2023. évben is a korábbiak szerint vehető igénybe az üdülőterületen:

Az FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft. évente legfeljebb 2 alkalommal ingatlanonként az ingatlantulajdonossal egyedileg előre egyeztetett időpontban, annak megrendelését követőena háztartásban keletkezett lom (feleslegessé vált használati tárgyakat, eszközöket, bútorokat) háztól történő elszállítását kívánja biztosítani. Ezáltal megtörténik a szolgáltatás színvonalának magasabb szintre emelése, hiszen minden üdülőtulajdonos maga választhatja meg a számára legmegfelelőbb időpontot.

 Az ügyfél a lomtalanítási igényét a +36-79/524-821 telefonszámon tudja jelezni az FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft. munkatársa felé.

 Az egyeztetés folyamán szükség lesz az ügyfél által befizetett építményadó hátralékmentes igazolására. A lom elszállításának feltétele, hogy az ügyfélnek építményadó hátraléka ne legyen! Vállalkozás üzemeltetése esetén további igazolást is kérhet a közszolgáltató.

A lomtalanítás folyamata:

Az ügyfél a megadott telefonszámon egyezteti adatait, és a kért elszállítási időpontot az FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft. munkatársával.
Az előre egyeztetett időpontban az ügyfél kihelyezi az ingatlan elé a lomhulladékot.
Az FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit Kft. szállító járműve az egyeztetett napon elszállítja azt.

Lomtalanítás keretében elszállítható hulladékok a nagydarabos lom (pl. bútor) kivételével a hatékonyabb elszállítás és szétszóródás megakadályozása érdekében kizárólag bezsákolva, kötegelve kerülnek elszállításra.

Nem tartoznak a lomtalanítás körébe, így nem kerülnek elszállításra:

gally, salak, szalma, egyéb növényi és állati hulladék – építési, bontási hulladék (ezek a kalocsai 021/30 hrsz-ú hulladéklerakóba előzetes egyeztetés alapján beszállíthatók vagy konténer igényelhető ugyaninnen) – egyéb mezőgazdasági, ipari hulladék

elektromos, elektronikai készülékek (pl. TV-készülék, hűtőgép…);

veszélyes hulladékok (pl. festék, akkumlátor), gumiabroncs;

heti szemétszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói-vállalkozói tevékenységből származó hulladék.

Köszönjük együttműködésüket és a szabályok betartását, kellemes pihenést és jó időtöltést kívánunk Önöknek!

Dunapataj, 2023. február 8.                                                                      

                                                                                                                   Dunapataj Nagyközség

                                                                                                                      Képviselő-testülete

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail