6071852B2FCF5F57

A település rendszeres és szinte mindennapi nemzetközi kapcsolatokat tart fenn testvértelepülésével, melyek részben hivatalos szakmai jellegű, részben az iskolák, egyházak, társadalmi szervezetek közötti intézményi és kulturális kapcsolatok.

OYTEN Németország

  • Kapcsolat kezdete: 2004. szeptember közepe
  • A kapcsolatfelvétel módja: Régi családi ismeretség alapján indult a két település között a jó kapcsolat már évekkel ezelőtt.
  • A kapcsolat kezdete óta nem telt el sok idő. A testvérkapcsolat megkötésére Dunapatajon a 2004. évben megtartott Pataji Ősz rendezvény keretében került sor.
  • Résztvevők: OYTEN Város Polgármestere, vezető tisztségviselők tagjai, Dunapataj Nagyközség Polgármestere, Jegyzője, Képviselő-testület
  • Együttműködést folyamatos kapcsolattartással tervezzük , kulturális,gyermektáborozási lehetőségekkel.

Oyteni diákok látogatása Dunapatajon

Dunapataj testvér települési kapcsolata 2004. szeptember óta régi családi ismeretség alapján indult. A két település viszonya, szakmai illetve célzottan az iskolák és a kulturális kapcsolatok ápolását szolgálja. Az együttműködést folyamatos kapcsolattartással, kulturális és gyermektáborozási lehetőségekkel tartjuk fenn. Az oyteni diákok, ez év októberében látogatták meg intézményünket. Oyten képviseletében a Dániel Moss jegyző, Torsten Böhe iskolaigazgató, 22 gyermek és az őket kísérő Gundula Bachmann és Henrich Hemmerich pedagógusok egy hetes tanulmányi kiránduláson vettek részt.

A 2011. október 3-tól 8-ig tartó programok célja, a szakmai tapasztalatok cseréje és barátikapcsolatok elmélyítése volt. A vendégek megismerkedtek iskolánkkal, ahol fogadás és iskolagyűlés keretében köszöntöttük őket, majd órákat látogattak. A diákok öszi népi hagyományokra épülő sorversenyen és focimérkőzésen vetélkedtek egymással. Programjainkat a Bakodi pusztaprogram, Budapest és Kalocsa nevezettességeinek megismerése színesítette.

A Szelidi-tó, a csónakázás, a kaland park mind feledhetetlen élményt nyújtott. Voltak, akik nem riadtak vissza a 18 fokos víz hőmérsékletétől sem és bátran mártóztak meg a tó hűs vizében. Könyvtárunkban vetélkedőn vettek részt, majd Köhier Péter festőművész mindenkiről karikatúrát készített. A Hartai tájházban megismerkedtek a magyarországi németek kultúrájával, a Dunapataji Múzeum és a Tájház bemutatása után a régi kemencékben lángost is sütöttek.

A búcsúvacsorát a Szüreti -bál nyitó műsorának megtekintése és az egy napos hosszú utazás követte. Fontos, hogy testvér települési kapcsolat által megőrizzük gyermekek és családok barátságát. Vendégeink étkeztetéséről a Dunapataji Település Gazdálkodási intézmény konyhájának dolgozói, szállásukról pedig vendégszerető dunapataji családok gondoskodtak.

Köszönjük.

Dunapataj, 2011. október 27.

Kovács Emőke
programszervezője

Oyten – látkép

Galéria

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail