Rendezvények Dunapatajon és környzetében

Hivatalos ünnepeink

Március 15.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulójának ünnepe. Az ünnepségre a Kossuth-szobornál kerül sor.
Községi Majális

Pataji Gyásznap

Megemlékezés az 1919-es vérengzésekre és áldozatokra a község külterületén található úgynevezett Közös temetőben álló emlékműnél. Időpontja minden év június 23-hoz legközelebb eső vasárnap, a református istentisztelet után.

Szelidi Nyár

Több programot kínáló programsorozat. Ezek közül kiemelhetők a már rendszeresen megtartott események: “Kerüld meg a tó farkát” – futóverseny, Gasztrofesztivál, Halászléfőző fesztivál, Pirates Family MC Motorostalálkozó. Ezeket a rendszeres rendezvényeket több kisebb-nagyobb egyszeri esemény, koncert, sportesemény színesítheti. A strand területén évek óta rendszeresen szerveznek több hétvégén strandröplabda-versenyt.

Pataji Ősz

Falunap és Gyimesi József Emlékére rendezett országos pacalfőző verseny. Minden év szeptember második hétvégéjén kerül megrendezésre a következő beosztás szerint: péntek – kulturális események napja, szombat – a gasztronómia (pacalfőzés) és szórakozás napja, vasárnap – sportesemények, ökumenikus istentisztelet napja.

Október 23.

Az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharcra való emlékezés hivatalos ünnepsége. Az ünnepségre a Múzeum kertjében álló 1956-os fejfánál kerül sor.

Szüreti felvonulás és bál

A helybeli hagyományok szerint a betakarítások után október hónapban kerül rá sor.

Pataji Advent

Advent négy hétvégéjén kulturális, egyházi programokra, koncertekre, előadásokra kerül sor.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail