Tisztelt Üdülőtulajdonosok!

 

Engedjék meg, hogy  tájékoztassuk Önöket a 2017-es évre vonatkozó néhány hasznos tudnivalóról, amely érinti, érintheti Önöket.

 

1.)A Szelidi-tó  üdülőterületén továbbra is a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási NP Kft. (6521 Vaskút, 551/2 hrsz.) végzi a hulladék szállítását az általa kibocsátott emblémás zsákokban. A zsákokat hétfő reggel 7 óráig kell kihelyezni a már megszokott rendben.

 

Újdonság lesz az idei évben az, hogy két új  fajta zsákot , így  un. lebomló zsákot adunk ki a zöldhulladék – pl. fű, aprított kerti növényzet –  gyűjtésére és külön a szelektív – papír, pet.palack, üveg, csomagoló anyagok, konyhai fém – hulladék gyűjtésére is! Ételmaradék a zsákokban nem helyezhető el ! A hulladékszállításról további információt az Önnek megküldött borítékunkban,  külön tájékoztatásként elhelyeztünk.

 

2.)     A folyékony hulladék szállítását továbbra is a TI-TÓ Kft. (Solt, Fűzfa utca 25.) végzi. A szolgáltatás a 78/487-589, 06 30/6874245 telefonszámokon rendelhető meg hétfő-péntekig 7 és 15 óra között vagy a Kft .ügyfélszolgálatán .( Solt, Földvári u.18-20.)

2017.jaunár 1.-től  szennyvizet a kijelölt kalocsai vagy solti szennyvíztisztítóba kell elszállítani ,vagyis megszűnt a dunapataji leürítés lehetősége! Fontos további változás, hogy  a 455/2013.Kormányrendelet alapján minden ivóvizet felhasználó ingatlanról  egy évben legalább egyszer igénybe kell venni a szennyvíz elszállítási  szolgáltatást így a szolgáltató jogosult évente legalább 1 m3-nek megfelelő díjat beszedni számla alapján az ingatlantulajdonosoktól !

A fenti kötelezettségen  kívül más változás nincs : a lakosság által fizetendő díj mértéke  nem emelkedett a költségek növekedése ellenére sem így 2017-ben 929 Ft + Áfa = 1180 Ft. díjat kell fizetni m3-enként.

3.) Lakossági kérésre tájékoztatjuk továbbá az üdülő tulajdonosokat , hogy tartsák be a zajvédelmi szabályokat , illetve amennyiben kiadják üdülőiket vendégeknek , tájékoztassák Őket az általános zajvédelmi szabályokról  (nappal legfeljebb 45 dB ) és az est tíz óra utáni korlátozott  – főleg az elektronikai úton felerősített zene  – 35 dB. határértékekről . Panasz esetén ezen időszakban nem a tulajdonos hanem a bérbevevő ellen a rendőrség helyszíni bírságot is kiszabhat mérés nélkül a zajforrás egyidejű  megszüntetése mellett  de még a tulajdonos ellen  zajvédelmi vagy birtokvédelmi eljárás is indítható az erre kijelölt szervnél. . A konfliktusok nagy többsége elkerülhető ha az egymást ismerő szomszédok  magán rendezvényeik előtt egyeztetnek egymással illetve  felhívják a bérlők figyelmét a fentiekre !

4.) Levelünk mellékleteként most is megküldjük az I-IX. utcákban található üdülőkhöz ingatlanonként a 2 db parkolási engedélyt, amelyet akkor kell használni, ha a saját üdülő előtti közterületen kívánnak parkolni. A parkoló kártya csak azokat illeti meg, akiknek nincs üdülőépületük után adóhátralék.

5.) A Bodzási és Húsfokai 6801 és 6937/15 hrsz. közötti ingatlanok előtti ivóvíz hálózat építés ügyében jelezzük, hogy a gerinc hálózati kivitelezés még tavasszal meg fog indulni és ennek átadás után lehet megkezdeni az egyéni rácsatlakozásokat. Ezen üdülőterületi ivóvíz hálózat építéshez az önkormányzathoz nem kell az üdülőterületi tulajdonosoknak közműfejlesztési hozzájárulást fizetni a képviselő-testület döntése értelmében.! Nem kell továbbá a 8000. Ft-os közterületfelbontási díjat sem megfizetni az önkormányzati beruházású hálózatra való rákötéskor.

A rácsatlakozást kizárólag az ivóvízhálózat üzemeltetője a  Kiskunvíz Kft. Üzemmérnöksége ( 6300. Kalocsa, Hősök útja 38.Tel.: 78/462-244.Email : kiksunvíz(Replace this parenthesis with the @ sign)kiskunviz.hu ) végezheti aki a  rákötés –  nem önkormányzati – feltételiről és a rákötés módjáról külön tájékoztatót készített,  így ezen tájékoztatót is elhelyeztük ebben a borítékban.

Az ivóvízhálózati rákötésekkel kapcsolatos kérdésekben kapcsolattartóként információt nyújt még : Nagy Jenő Zoltán  a Szelidi Természetbarát Egyesület elnöke. (Dunapataj –  Szelidi-tó Bodzás –  Erdei út 2. Tel.: 06/703356858

6.) Tájékoztatjuk még  a Bodzási , Húsfokai és Csepegi ingatlantulajdonosokat, hogy a 7/ 2016. (IV.15.)  önkormányzati rendelet hatálybelépését követően elvégeztük az ingatlanok házszámozását. Azokat a tulajdonosokat akik építményadót fizetnek, ezen tájékoztatóban egy külön lapon értesítjük a helyrajzi  számukhoz rendelt házszámukról. Az un. KCR. elektronikus rendszerben megkezdtük az utca házszámokat felvinni. Az így felvitt új utca és házszám adat a fölhivatali ingatlannyilvántartásba ( tulajdoni lap ) automatikusan beépül majd,  így ezt külön a tulajdonosoknak már nem kell intézniük. Amely ingatlanon több főépület van ott további GPS adatot kell még kérni  földhivataltól ezért a házak betűjeleit (.pl..A,B,C,D,E ) később tudjuk meghatározni. További kérdés esetén hívják a Polgármesteri Hivatal ügyintézőit a 78425-042/ 23-as vagy 25-ös melléken.

 

Kellemes pihenést és jó időtöltést kívánunk Önöknek!

 

Dunapataj, 2017. február 21.

 

                                                                                                                  Dunapataj Nagyközség

                                                                                                                     Képviselő-testülete

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail