81634993E7429198

A Béke téri játszótér felújítása

“Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 5 . 9 5 7 . 5 5 2 Ft

Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyében tavaly év végén a 135/2008. (X.8.) FVM rendelet alapján jelent meg a pályázat falumegújításra és fejlesztésre igénybevehető támogatás jogcímre . 2009. január 12-én nyújtotta be Önkormányzatunk a pályázatát, mely az elbírálás után sikerrel járt. A pályázat nettó finanszírozású volt, azaz a projekt teljes összköltségéből az ÁFÁ-t a pályázó fizeti.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 5 . 9 5 7 . 5 5 2 Ft

Dunapataj Nagyközség által vállalt rész 1 . 4 8 9 . 3 8 8 Ft

______________________________________________________________________________

A projekt összköltsége: 7 . 4 4 6 . 9 4 0 Ft

A Béke téri játszótér felújításának rövid összefoglalása:

Játszótér helyzete a pályázat előtt:

A játszótér aránylag jól áttekinthető, közművekkel ellátott, közvilágítása megoldott. A településen belüli elhelyezkedése szerint könnyen elérhető, biztonságosan megközelíthető. A játszótér jelenlegi állapotában elavult, korszerűtlen és balesetveszélyes, esztétikailag is erősen kifogásolható. A játékok nem környezetbarát anyagból, fémből készültek, már korrodálódtak, anyagában meggyengültek, szabványon kívüliek, a biztonságtechnikai követelményeknek nem felelnek meg, esési terükben ütéscsillapító burkolat nincs kialakítva. A kevés számú (6 db) és több mint 30 éves játszótéri eszközökön kevés gyermek tud játszani, csak szűk korosztály tudja használni, főként a kisiskolás, kiskamasz korosztályba tartozók, így a játszótér kapacitása nagyon kicsi, kihasználtsága alacsony. Funkcióját csak igen kis mértékben tudja betölteni.

A felújítás célja:

A játszótér felújításával, korszerűsítésével egy fából készült, esztétikus, környezetbarát játszóteret tervezünk kialakítani. A tervezett játszótéri eszközök és a hozzájuk tartozó ütéscsillapító burkolatok megfelelnek az MSZ EN 1176-os és az MSZ EN 1177-es szabványok biztonságtechnikai előírásainak és a GKM által kijelölt ellenőrző és tanúsító szervezetek által tanúsítottak.

A kevés (6 db), régi játszótéri eszköz helyére 12 db környezetbarát anyagból készült eszköz kerül telepítésre, ebből 1 db eszköz mozgáskorlátozott gyermekek részére készül. Az eszközök esési felületén ütéscsillapító burkolatot kell kialakítani (homokburkolat, mozgássérült gyermek részére elhelyezett eszköznél gumiburkolat). Gyepesítés és sövénytelepítés valósul még meg.

cikk a Kalocsai Néplap honlapján

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail