81634993E7429198

Informatikai infrastruktúra fejlesztés a Duna-menti Közoktatási Társulás intézményeiben

 Dunapataj Nagyközség Önkormányzata eredményesen pályázott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program – A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése című felhívására.

TIOP-1.1.1-07/1-2008-0644 számú – Informatikai infrastruktúrafejlesztés a Duna -menti Közoktatási Társulás Intézményeiben című – projekt keretében 31.144.160 Ft értékben valósul meg informatikai fejlesztés.

Támogató: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest Wesselényi u. 20-22.)

Közreműködő szervezet: DARFÜ Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. (6726 Szeged Közép fasor 1-3.)

Kedvezményezett: Dunapataj Nagyközség Önkormányzata (6328 Dunapataj Petőfi Sándor u. 20.)

A projekt végrehajtásában részt vevő szervezet(ek):

– Duna-menti Közoktatási Társulás Óvodája, Általános- és Művészeti Iskolája Dunapataj

– Duna-menti Közoktatási Társulás Általános Iskola Ordas

– Duna-menti Közoktatási Társulás Általános Iskola Géderlak

A pályázat alapvető célja a tanulás megalapozását szolgáló képességek fejlesztése és kompetencia alapú oktatás elterjesztése a magyar közoktatási rendszerben, ami közvetve hozzájárul a foglalkoztatási helyzet javításához.

Az intézményekben, a TÁMOP (TÁMOP 3.1.4 Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben – részletek a baloldali TÁMOP – Iskola menüpontban) módszertani és tartalmi fejlesztéseinek eredményeit, további hasznosítást támogató infrastruktúrafejlesztésre volt szükség, amely biztosítja az eszközök által elérhető hozzáférést a kommunikációs és információs hálózatokhoz, adatokhoz.

A konstrukció közvetlen célja az élethosszig tartó tanulás kulcskompetenciáinak fejlesztéséhez szükséges, egyenlő hozzáférést biztosító IKT ( I nfo k ommunikációs T echnológia) infrastruktúra megteremtése, a közoktatási intézmények számítógép állományának korszerűsítése a pedagógiai feladatok igényeinek megfelelő infrastruktúra kialakítása érdekében.

A konstrukció közvetlenül hozzá járul az IKT-val támogatott oktatási környezet bevezetéséhez és elterjesztéséhez a közoktatásban, amely egyéni és egyedileg szervezett csoportos tanulási folyamatra helyeződik, és amely még hatékonyabban támogatja az egyéni tanulás képességének és a kooperatív technikáknak a fejlesztését.

Továbbá a konstrukció hozzájárul a digitális oktatási tartalmak integrálásához a kompetenciafejlesztő oktatásban, az elektronikus mérés-értékelés, valamint az oktatási adminisztráció elterjesztéséhez.

Jelen projekt keretében az alábbi típusú eszközcsomagok kerültek beszerzésre:

Iskolai PC46 db
Szavazó csomag3 db
Tantermi csomag18 db
Tantermi csomaghoz oktatás4
WIFI csomag4 db
Alkalmazás szerver1 db
Szerver szoftver1 db

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapja

Dél-Alföldi Regionális Ügynökség honlapja

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A Pataji Hírlapban olvasható cikk az interaktív táblákról (.pdf formátumban).

8165C323205657F1

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail