81634993E7429198

Napközi otthonos konyha akadálymentesítése

A projekt összköltsége 10.016.330 Ft , a támogatás mértéke 90%, azaz 9.007.497 Ft

A projekt kezdése 2010. február 15. a projekt zárása: 2010. április 30.

Támogató: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest Wesselényi u. 20-22.)

Közreműködő szervezet: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. (5601 Békéscsaba Derkovits sor 2.)

Kedvezményezett: Dunapataj Nagyközség Önkormányzata (6328 Dunapataj Petőfi Sándor u. 20.)

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által a Dél-alföldi Operatív Programban meghirdetett DAOP-2009-4.3.1-09 kódszámú Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz (Akadálymentesítés) című felhíváshoz nyújtotta be a pályázatát a Dunapataji Önkormányzat (2009 július).

A projekt keretében Dunapatajon a napközi otthonos konyha akadálymentesítését sikerült megvalósítani. A közszolgáltatások közül a fejlesztendő intézmény iskolai intézményi közétkeztetést lát el, mely kötelezendően ellátandó alapfokú oktatási alapszolgáltatás. Az étkező helyiség, ebédlő a Kalocsai út 4. szám alatt az iskolától kb. 200 méterre található, jól megközelíthető helyen. Az alapfokú oktatásnak helyt adó általános iskola épületének (Kalocsai út 2.) felújítása megtörtént, melyben természetesen az iskola akadálymentesítése is benne van. A két épület akadálymentesítésével válik teljeskörűen akadálymentesítetté a az alapfokú iskola, mint közszolgáltatás. Hogy az akadálymentesítés az EU szabványoknak megfelelően történjen, ezért már a pályázat elkészítésekor igénybevettük rehabilitációs szakmérnök tanácsadását. Részt vett a műszaki terv kidolgozásában, a költségvetés kidolgozásában, valamint ő készített akadálymentességi kiegészítő tervdokumentációt is. A terveket a megyei és a helyi mozgáskorlátozott egyesülettel is egyeztettük.

A napközis konyha lépcsős bejáratú volt, azaz akadálymentes elérhetősége nem volt biztosított, a eredményeképpen a szintkülönbség egy egykarú rámpa (5%-os) kiépítésével került áthidalásra, melynek végein a kerekesszékkel történő megforduláshoz szükséges vízszintes terület lett kialakítva megfelelően érdesített felülettel. Az akadálymentesített bejárattól 50 méteren belül akadálymentesített parkoló is kiépítésre került. Kerekesszék által is kényelmes közlekedéshez a főbejárati ajtó cseréje megtörtént, mely felett előtető is készült, mely a csapadék elleni védelmet szolgálja. Az ebédlő előterében a szabványoknak megfelelő akadálymentes WC készült, a szabványoknak szintén megfelelő felszereltséggel (WC kagyló, mosdókagyló, kapaszkodók, fény és hangjelzést adó jelzőberendezés, kontrasztos színezés, kapcsolók magasságának átalakítása stb.). A halláskárosultak akadálymentesített környezetének a kialakításáért indukciós hurok telepítésére került sor az ebédlőben.

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapja

VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. honlapja

8165C323205657F1

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail