81634993E7429198

Együtt-egymásért a Duna-menti Közoktatási Társulásban- – Projekt a felhasználóbarát közoktatás-fejlesztésért

A projekt összköltsége 215.090.264 Ft, a támogatás mértéke 90%, azaz 193.581.237 Ft

A projekt kezdése 2009. június 1. a projekt zárása: 2010. december 31.

Támogató: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest Wesselényi u. 20-22.)

Közreműködő szervezet: DARFÜ Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. (6726 Szeged Közép fasor 1-3.)

Kedvezményezett: Dunapataj Nagyközség Önkormányzata (6328 Dunapataj Petőfi Sándor u. 20.)

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által még 2007-ben került kihirdetésre a Dél-alföldi Operatív Program (DAOP) keretében az Alapfokú nevelési-oktatási intézmények és gimnáziumok infrastruktúrájának fejlesztése című pályázat (kódszám: DAOP-2007-4.2.1/2F). A pályázat alapvető célja az alapfokú nevelési-oktatási intézmények és gimnáziumok (kivéve a szakképzési tevékenységet is nyújtó intézmények) beruházásainak (infrastruktúra és eszközfejlesztés) célirányos támogatása a közoktatási reformfolyamatoknak és a XXI. Század iskolája zászlós hajó programnak megfelelően a minőségi oktatás megteremtéséhez szükséges feltételek biztosítása érdekében. A demográfiailag növekvő vagy stagnáló népességű településeken lévő intézmények fejlesztéseinek, valamint a magas számú hátrányos helyzetű gyermekkel rendelkező intézmények fejlesztéseinek támogatásával, a régión belüli társadalmi kohézió az egyenlő esélyek és a korszerű iskola megteremtése a régió hosszú távú versenyképességéhez járul hozzá.

A pályázati kiírás keretében támogatásra kerülő pályázatok kétfordulós eljáráson mentek keresztül. Az első fordulót követően a támogatott pályázók a közreműködő szervezet részéről tanácsadásban részesültek, melynek segítségével Önkormányzatunk a végleges pályázatot elkészítette. E második fordulós pályázat ismeretében született meg a végérvényes döntés pályázatunk támogatásáról. A pályázat teljes dokumentációja (felhívás, adatlapok, útmutatók, segédletek és minden más közlemény) ezen a linken megtalálhatóak.

A fenti dokumentumokat áttanulmányozva és figyelembe véve született meg az “Együtt-egymásért a Duna-menti Közoktatási Társulásban” – Projekt a felhasználóbarát közoktatás-fejlesztésért   című pályázat. A tervek szerint a Duna-menti Közoktatási Társulás Óvodája, Általános- és Művészeti Iskolája többcélú intézményében munkaerő-piaci szükségletekre épülő infrastrukturális fejlesztése fog megvalósulni a minőségi oktatási környezet biztosítása érdekében, kiemelten a testi-lelki egészség megőrzése és a digitális kulcskompetencia fejlesztésére, megalapozva a tartalomfejlesztést. Azoknak a fenntartóknak, amelyek a regionális operatív programok keretében (DAOP) 2007-ben kiírt közoktatási infrastruktúrafejlesztési programokban kedvezményezettként részt vesznek (illetve kétfordulós eljárás esetén a második fordulóba továbbjutottak), azon közoktatási alaptevékenységet, nevelő – oktató munkát végző feladat ellátási helyen, amelyre a ROP infrastrukturális fejlesztés irányul, kötelező pedagógiai tartalmi fejlesztést megvalósítaniuk, illetve erre vonatkozóan pályázatot benyújtaniuk . Ennek megfelelően Dunapataj Nagyközség Önkormányzata, szorosan együttműködve az isklolával pályázatot nyújtott be a TÁMOP 3.1.4 Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben pályázati felhívásra ( link a pályázati anyaghoz ), melyen29.915.500 Ft -ot sikerült nyernünk (TÁMOP-3.1.4-08/2-2009-0104). Terveink szerint később erről a páyázatról is olvashat majd oldalunkon.

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapja

Dél-Alföldi Regionális Ügynökség honlapja

8165C323205657F1

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail