TÁJÉKOZTATÓ

 A LAKOSSÁGI SZENNYVÍZSZÁLLÍTÁS RENDJÉRŐL

 

Tisztelt ingatlantulajdonos/használó!

A Dunapatajon végzett lakossági szennyvízszállítás, szennyvízelhelyezés rendjében 2017. évtől jelentős változás lépett életbe. Ebben a tájékoztatóban összefoglaltuk csak a lakossági szennyvíztisztítást érintő változásokkal kapcsolatos legfontosabb információkat, tudnivalókat.

 

Mi változik?

1.) Változik a szennyvíz ürítési helye.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 35300/79-19/2017. számú határozatában az idei évtől szennyvízleürítő helynek a Kiskunsági Víziközmű – Szolgáltató Kft. által működtetett kalocsai és solti szennyvíztisztító telepet jelölte ki. Megszűnt az a lehetőség, hogy a településen összegyűjtött folyékony hulladékot (szennyvizet) a dunapataji gyűjtőhelyre szállítsa a szolgáltató.

A szennyvízszállítást továbbra is a TI-TÓ Kft végzi, az eddig megszokott rendben, megszokott elérhetőséggel.

 

2.) Változik a szolgáltatást igénybevevők köre, a szolgáltatás díja.

A 455/2013. (XI.29.) Korm. rendelet 1.§. (2) bekezdése alapján az ingatlanon történő vízfelhasználás esetén az ingatlan tulajdonosa, használója évente legalább egy alkalommal köteles a közszolgáltatást igénybe venni.

Ez azt jelenti, hogy akik a jogszabályi előírásoknak eddig nem tettek eleget (évi egy alkalommal sem kérték a szennyvíz elszállítását), azok esetében is kötelező évente legalább egy alkalommal igénybe venni a szolgáltatást, a keletkezett szennyvizet elszállítani és legkevesebb egy m3-re eső szolgáltatási díjat megfizetni.  A jogszabályi előírás be nem tartása büntetést von maga után az ide vonatkozó kormányrendelet alapján!

Az ingatlantulajdonos/ használó által fizetendő szolgáltatás díj:

—   Dunapatajon: bruttó   860 Ft/m3.

—   Szeliden        :bruttó 1.180 Ft/m3.

Az Önök által megfizetett szolgáltatási díj nem fedezi a felmerült többletköltségeket. E költségek előteremtése úgy hisszük az Önkormányzat feladata, így ennek érdekében pályázatot nyújtottunk be az illetékes Hatósághoz, illetve a Belügyminisztériumhoz.

 

3.) Szolgáltatási díj megfizetése

A lakossági díjfizetés módjában nincs változás! Továbbra is szennyvízszippantást követően a helyszínen készpénzes számla készül, és a teljesítéskor készpénzben kell fizetni!

A szolgáltatás megrendelését, illetve a közérdekű szolgáltatással kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit, továbbra is az eddig megszokott módon, az alábbi elérhetőségeken teheti meg:

  • személyesen a TI-TÓ Kft. Solt, Földvári út 18-20 szám alatt hétfőtől péntekig 7-15 óra közötti időben, telefonon: 06/78-487-589, vagy 06/30-6874-245 illetve a titokft(Replace this parenthesis with the @ sign)gmail.com email címen.

További részletes információk az Önkormányzat www.dunapataj.hu honlapján található.  

 

Ezúton is köszönjük segítő együttműködését.

                                                                                       Dunapataj Nagyközség Önkormányzata

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail