A Démász( áramszolgáltató ) ma reggeli ( június 26.hétfő 8 óra ) tájékoztatása szerint a település délnyugati részén június 25-én ( vasárnap ) reggeltől  előforduló   kiterjedt – több utcát érintő –  áramszünet kijavítását még nem tudták  megkezdeni – és nem is tudják ennek időpontját megjelölni e hirdetmény közzétételekor –  a miénktől nagyobb hibák elhárítására hivatkozva.

Az áramszünet miatt ájékoztatjuk a lakosságot, hogy amennyiben hűtőszekrény vagy fagyasztó kiolvadás következtében a hűtött, fagyasztott  élelmiszereik megromlanak  akkor a károk megtérítését kérhetik a Démásztól.

A kárbejelentés leggyorsabb módja  emailben lehetséges és a következő címre történhet :   ugyfelszolgalat(Replace this parenthesis with the @ sign)demasz.hu   . Postai úton a tértivevényes levél feladása ajánlott az áram  számlán lévő címre.

Az  elektronikus vagy postai levélben célszerű leírni a tönkre ment élelmiszer felsorolását mennyiségét és annak értékét.

A bejelentést követő 15 napon belül ellenőrzést végez a Démász és vizsgálja, hogy a kár  a Démász hibájából eredt-e. Amennyiben a kár az előre nem látható és ki nem védhető  környezeti elemek miatt pl. elháríthatalan  vihar  Vis maior esetnek minősítik úgy a kárt sem kell megtérítenie az áramszolgáltatónak. A Szolgáltatónak azonban a neki felróható hiba miatt – pl. késedelme javítás – a kárt meg kell térítenie.

A romlott élelmiszert nem kell az ellenőrzésig megőrizni de annak  csomagolását javasolt a bizonyítás érdekében.

Irásos bejelentés nélkül azonban a kár megtérítésére ne számítsanak !

További információ az áramszámlán lévő Démász elérhetőségeken és elsődlegesen a Démász ügyfélszolgálatán kérhető.

 

Dunapataji Polgármesteri Hivatal

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail